Interviews

Mollie og jeg sad og undrede os over, hvad store kæder som for eksempel Bones gør for at bekæmpe madspild. Derfor har vi selvfølgelig valgt at kontakte Steffen som er medejer af Boens for at stille ham nogle spørgsmål. Vi spørger, hvad de gør med alt deres overskudsmad? "Det bliver primært brugt til tre ting: olie, forbrænding eller brændsel". Her siger Steffen så jokende at de sagtens ville kunne opvarme en hel provinsby, men det har vi svært ved at tro efter han fortæller hvordan deres menukort og forretningsmodel er bygget op. Steffen mener at det er lidt atypisk i forhold til andre restauranter, men Mollie og jeg mener nu det lyder ret smart. Vi alle kender jo til at sidde med det lange menukort og udbrede sine krydser og selv sammensætte den mad man gerne ville spise og til sidst angive den størrelse man ønsker for at sikre sig at folk får den mad de gerne ville have. Til den portion får man jo en minimums portion af pomfritter som man altid kan få refill på.

Hvis noget af det her lyder interessant og man kunne tænke sig at få nogle uddybende svar kan man bare klikke her: https://drive.google.com/file/d/1NtecGO7QJlENcI4vzAv53OXh5C1MF_dG/view?usp=drive_link for høre interviewet og forhåbentlig få nogle mere uddybende svar



Jill Byrdal: Hun arbejder i en bagerbutik, Krages Bageri, Skagen. Hun forsøger at handle og tænke bæredygtigt ved at handle øko, huske egne poser og undervise medarbejdere i det ik for mange poser. "Man kan jo heller ikke under producere, så kommer der for lidt produkter på hylderne, og så kommer kunderne til en tom butik, og det går jo heller ikke, så vi forsøger at genbruge det vi har tilbage" hun fortæller at de bruger wienerbrødet til romkugler, rugbrødet bliver lavet til rugbrødschips og det gamle brød ender som rasp. hvis der er noget som ik er brugt kommer der en landmand og henter det, og fodrer sine dyr med det. de forsøger at undgå madspild, og mad der har overskredet datoen kan hun og hendes mand Kim Byrdal tage den med hjem og sørge for den bliver spist. hvis en stor kage er ved at nå sidste dato bliver den sat gevaldigt ned så folk er mere tilbøjelige til at købe. Et andet godt initiativ, der er taget i Krages Bageri, er deres returseddel. Hver dag inden butikken lukker skal de der er på vagt, udfylde en returseddel, hvorpå de noterer, hvilket antal af de forskellige varer, der er tilbage. "På den måde kan vi holde styr på, og have en nogenlunde idé om, hvor meget vi skal lave hver dag, når vi kan kigge tilbage på hvor meget vi producerede og solgte sidste år."

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang